Döner günümüzde global bir Fast-Food ürünü olarak gelişimini devam ettiriyor. Hem Fast-Food olarak ekmek arasında salata ve sos ile birleşen mükemmel lezzeti ile günümüz dünyasında fazla zaman kaybetmeden ekmek arasında tüketilmesi, hem de masa başında tabakta yanında çeşitli zengin garnitürler ile bol zaman eşliğinde güzel bir yemek zevki sunma özelliğine sahip olan döner gönülleri fethetmeye devam ediyor.
Ana yurdu zengin Anadolu mutfağının vazgeçilmezi döner, Avrupada gelişip endüstrileştikten sonra. Başta Avrupada vazgeçilmez yiyecekler arasına girmiştir. Daha sonra da dünyanın hemen hemen her noktasına yayılmıştır.
Hammadde kabul bölümünde kalite kriterlerine uygunluk kontrolü yapilir.
Etler kemik, yağ ve sinirlerinden ayıklanır.
Özel sos ve baharatlarla marine edilir.
Marine edilen sosun etin içine işlemesi için 1 gün süresince dinlendirilir.
Numune alınarak belirli periyodlar esas alınarak bağımsız labaratuvarlarda mikrobiyolojik analizi yapılır.
Şişlere baton döner olarak takılır ve strec folyo ile sarılır.
Taze etten üretilmiş olan dönerin -18 °C de uzun süre tazeliğini kaybetmeden stoklanabilmesi için özel yapılmış olan -40°C deki odada merkezi sıcaklığı -18°C yi buluncaya kadar şoklama işlemi yapılır.
Şoklanmış olan dönerler karton kolilere koyularak servise ve satışa hazır hale getirilir.
Almanya & Türkiye’de
Üretim
DST GIDA, İzmir Torbalı ‘da 2010 yılında kurulmuş ve 2011 yılında tüm yasal izinlerini alarak üretim faaliyetlerine başlamıştır. Almanya’da sektörün liderleri arasında yer alan DOSTLAR GROUP’un bir alt kuruluşu olan DST GIDA, geleneksel türk dönerini Alman teknolojisiyle buluşturarak hazır döner sektörüne farklı bir soluk getirmeyi başarmıştır…